Lippukunta

Keitä me olemme?

Saimaan Vartiot on lappeenrantalainen meripartiolippukunta, joka on perustettu vuonna 1917 eli olemme jo yli satavuotias yhdistys. Olemme sekalippukunta eli joukossamme on sekä tyttöjä että poikia. Taustayhteisönämme on Lappeenrannan seurakuntayhtymä.

Saimaan Vartiot on keskikokoinen lippukunta, vuonna 2020 siinä oli 57 jäsentä. Lippukunnan kokoontumispaikka, messi sijaitsee Pallossa osoitteessa Taipalsaarentie 9-11.

Mitä me teemme?

Lippukunnan toiminta voidaan karkeasti jakaa viikottaiseen toimintaan ja tapahtumiin. Viikkotoiminnassamme on tällä hetkellä toiminnassa on neljä ryhmää, joissa on kaikenikäisiä sudenpennuista vaeltajiin. Noudatamme partion uutta ikäkausijärjestelmää. Toimintaan ovat tervetulleita aivan kaikenikäiset ekaluokkalaisista aikuisiin. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä lippukunnanjohtajaan.

Lisäksi Saimaan Vartioiden toimintaan kuuluu tapahtumia kuten leirejä ja retkiä, piiri- ja valtakunnallisiin tapahtumiin osallistumista, sekä talkoita s/y Soilin kunnostamiseksi. Talkoista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Soilin talkoopäällikköön Jukka Vuosalmeen.

Mitä erityistä meissä on?

Olemme Suomen vanhin meripartiolippukunta ja Etelä-Karjalan partiopiirin vanhin partiolippukunta. Lippukuntalaivamme s/y Soili myytiin kesällä 2021, ja nyt etsimme purjevenettä seuraavaksi koulutus alukseksi.

Saimaan Vartioilla on ainutlaatuinen punamusta huivi. Käytämme tummansinistä partiopaitaa, sekä uudempi tai vanhempi malli käy. Ja koska olemme meripartiolippukunta, niin käytämme vanhemmassa mallissa tummansinisten nappien sijasta kultaisia ankkurinappeja.